השאלה- מה רמת הסיכון של הצעצוע המדובר ביחס לצעצועים אחרים.
הרי ברור לנו שאין "גרנטי" היום לכלום, הכל יכול לקרות בכל רגע נתון.
התפרסמו כתבות רבות על מקרים ואסונות ל"ע שקרו בעקבות נסיעה על קורקינט או ריצה אחרי כדור!?!ככל שהמקרה יתפרסם יותר על תאונה שקרתה עם צעצוע מסוים, נניח קורקינט, המקור שיפגע הכי הרבה באותה תקופה הם- מוכרי הקורקינטים למיניהם.ולמה?? בגלל שילד היה בלי השגחה, אין שום קשר בין הפגיעה,לבין הצעצוע שהיה ברשותו באותו עת.אבל משום מה נהיית רתיעה מקורקינטים .מי פה אשם??הצעצוע ,הילד ,או שמא ההורה??
הצעצוע, היה כלי ששימש באותו עת.הילד אשם, אבל, אי אפשר להאשים אותו כי אין לו שיקול דעת וההורה שלא השגיח על הילד הוא האשם העיקרי בעניין הזה, השאלה הנשאלת היא- למה בתאונה רגילה כשילד קופץ לכביש/רחוב לא מאשימים את הנעליים שהילד לובש??אבל לא בנושא זה עסקינן כעת,
לענייננו, ברור שיש צעצועים עם רמת סיכון גבוהה ויש עם פחות, שכללו את יחס הסכנה של המוצר ביחס למוצרים אחרים באותו קטגוריה, חשבו את גיל הילד ואת הגיל המומלץ (שלא תמיד מדויק), את יכולתו של הילד, האם זה תואם את התפתחותו, או שרק עוד שנה יהיו לו יכולות פיזיות, הבנה, ושיקול דעת בסיסית להשתמש במוצר.והכי חשוב, ההשגחה של ההורה!אל תסמכו על הילדים שלכם כל כך מהר, תמיד יש הפתעות.תהיו צמודים אליהם, במיוחד כאשר מדובר צעצועים על גלגלים.
תשובה- מה שמסוכן פה, זה לא בהכרח הצעצוע. (זכרו- צניחה חופשית לבד מאוד מסוכנת, עם מדריך- זה אחרת)הדריכו את ילדיכם בכלל,ועל צעצועים על גלגלים בפרט!
מסקנה: צעצועים עם גלגלים מסוכנים לילדנו?!?
לא ,מסוכן לקפוץ עם קורקינט לכביש ?כן.
ברור שהצעצוע הוא לא האשם, ובמיוחד לא האשם היחידי,גם כשקורות
תאונות אופניים ,כדור ,תאונות עבודה שונות,לא מפסיקים לקנות כדורים,אופניים
או מברגה ,ממשיכים לשחק בזהירות יתר ,במוצרים עם רמת סיכון גבוהה.
בברכת נסיעה בטוחה ומהנה.
http://www.c-toys.co.il/